Menu Close

Kinderen en Jeugd

Helaas gaan de kindernevendiensten niet door tijdens de aangepaste diensten.

Onze excuses voor het ongemak.

Crèche

Normaal gesproken is er elke morgendienst en middagdienst een plaats voor de allerkleinsten in de crèche. Kinderen van 0-4 jaar kunnen voor aanvang van de dienst naar de zaal worden gebracht. De ingang van de zaal bevind zich links tussen de garderobe, naast de kinder kapstokken. Ze worden opgevangen door mensen die zich inzetten voor een leuke tijd voor de kleintjes. Ze kunnen hier naar hartelust spelen en na de dienst gaan ze weer met u mee naar huis.

In de zaal ligt een presentielijst, waar u de naam van uw kind kunt invullen. Halverwege de dienst zijn we gewend de kinderen een bekertje drinken te geven (of een zelf meegebracht flesje) met een kaakje erbij. Bij allergie of iets dergelijks dit graag doorgeven aan de begeleider ter plaatse en eventueel een vervangende snack meegeven voor uw kind. Er zijn geen luiers aanwezig, wel een verschoonkussen en een toiletruimte.

Minikidz

De Minikidz is normaal gesproken elke zondag tijdens de middagdienst, ook tijdens de vakanties. De kinderen van 4-6 jaar beginnen de kerkdienst met de gemeente in de kerkzaal en gaan voor de preek naar een zaaltje om daar op hun niveau bezig te zijn met de bijbel en het geloof. We werken momenteel met de bijbelbasics van het NBG, een methode die mee gaat met het kerkelijk jaar. Niet alleen de bekende kinderbijbelverhalen komen hierbij aan bod, maar deze methode helpt kinderen ook kennis te maken met de minder bekende bijbelboeken. Met de kinderen lezen we altijd een bijbelverhaal, we zingen liedjes, soms bidden we en er is altijd een vorm van verwerking. De vorm van de verwerking is wisselend, het kan een knutselwerkje zijn, maar ook een spel of groepsgesprekje of -activiteit.

Na de collecte komen de kinderen weer terug in de kerkdienst om daar samen met de gemeente het laatste lied te zingen en de zegen te ontvangen.

Kidzclub
Voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar (einde basisschool) is er de Kidz club. We doen verschillende activiteiten; zingen, praten over en rond de Bijbel, drinken met iets lekkers, ontspannen, een leuk spel, creatief, enz, enz. Vrijdagavond om de week komen we samen in de kerk. Voor de exacte data kun je contact opnemen met 1 van de leidsters. We starten om 18.45 uur en rond 20.00 uur sluiten we de avond af.

Mocht je zin hebben, dan ben je van harte welkom. Als je 7 wordt krijg je vanzelf een uitnodiging!

Jeugdwerk

Voor jongeren is er binnen onze gemeente ook genoeg te doen. Voor een overzicht van ons jeugdwerk kun je op de button hieronder klikken.